برای برخی از شهروندان مشخص نیست که این دو بیمه چه تفاوتی با یکدیگر دارند و محل هزینه کرد آنها کجاست. بر اساس آخرین آمار، شمار مشترکان بخش خانگی برق به ۳۲ میلیون و ۳۵۱ هزار مشترک تا پایان سال ۱۴۰۲ رسید. در قبضی که در ادامه میآید ۱۵ هزار تومان هزینه «بیمه همگانی حوادث طبیعی» و ۶۰۰ تومان هزینه «بیمه» ذکر شده است. با توجه به اینکه قبوض برق هر دو ماه یکبار صادر میشود ماهانه ۲۵۲ میلیون تومان برای بیمه از قالب قبوض برق دریافت میشود.
«عبدالامیر یاقوتی» مدیرکل امور انرژی و مشتریان صنعت برق در این باره به خبرنگار فراز میگوید: «بر اساس جزء دو و سه بند (ص) تبصره هفت قانون بودجه سال ۱۴۰۳ دو بیمه در قبوض برق مطرح شده است. یکی از این بیمهها بیمه خسارت مشترکین است که ماهانه ۳۰۰ تومان است. بیمه دیگر، بیمه مربوط به خسارت همگانی است که سالانه ۹۰ هزار تومان است. مورد استفاده بیمه اول در ارتباط با حوادثی است که عموما به صورت آتشسوزی، انفجار و مسمومیت بر اساس برق اتفاق میافتد. امسال قرارداد شرکت توانیر با بیمه دانا منعقد شده است تا به پروندهها رسیدگی کند. مشترکین در سامانه مخصوص حوادث را ثبت میکنند و نهایتا فرآیند رسیدگی و پرداخت صورت میگیرد.»
او ادامه میدهد: «در رابطه با بیمه حوادث همگانی، صرفا شرکت توانیر طبق تکلیف قانونی موظف است در قبوض این مبلغ را درج کند و بعد از وصول به خزانه پرداخت کند. خزانه این مبلغ را برداشت میکند و به حساب صندوق بیمه همگانی واریز میشود. این صندوق زیر مجموعه وزارت اقتصاد و دارایی است و برای حوادث همگانی مانند سیل، زلزله، تندبادها، رانش زمین و ... هزینه میشود. ۳ هزار میلیارد در سال از قالب قبوض برق وصول میشود و دولت نیز ۷ هزار میلیارد تومان پرداخت میکند تا با مدیریت صندوق بیمه همگانی این مبالغ هزینه شود. محل هزینه کرد این منبع درآمد ۱۵ هزارتومانی صندوق بیمه همگانی است.»
در خصوص خسارات پرداخت شده به مشتریان نیز شرکت توانیر اعلام کرد به زودی آمار مبالغ پرداخت شده سال جاری را اعلام خواهد کرد. افزودن بیمههای مرتبط با حوادث به قبوض برق، نشاندهنده رویکردی پیشگیرانه برای حمایت از مشترکان در برابر رخدادهای پیشبینینشده است. با وجود پیچیدگی جزئیات در قبوض، این مبالغ بهمنظور پشتیبانی مالی در شرایط اضطراری و حوادث طبیعی نظیر سیل و زلزله جمعآوری میشود تا بتواند در مواقع بحران، به یاری شهروندان بشتابد و باری از دوش آنها بردارد.
ویدیو:
سرنوشت دختر علوم تحقیقات
در دارالخلافه با بهزاد یعقوبی
مرز حریم خصوصی و عرصه عمومی کجاست؟